Handige adresjes om je voor te bereiden op een prachtige tijd in je leven.

zwangerschapscursussen

Viamama

Eindhoven heeft Viamama! Hét cursus-en coachingscentrum voor aanstaande en jonge ouders.

Viamama is opgericht door professionals: verloskundigen, pedagogen, lactatiekundigen, yogadocenten, coaches en geboortefotografen hebben combinatie-cursussen ontwikkeld zodat elke zwangere en haar partner op alle gebieden voorbereid wordt op het aanstaande ouderschap.

Lichamelijk: yoga-oefeningen aanleren die je door de bevalling heen helpen.
Psychisch: Informatieve avonden olv verloskundige rondom bevalling voor vertrouwen
Opvoedkundig: pedagoog over wat de impact is van de komst van een nieuw kind in het gezin.
Plezier: massages, babyfotografie voor je vrije tijd
Feesten: huren van de ruimte voor het geven van babyborrels en babyshowers.

Op een prachtige plek in het centrum van Eindhoven bieden we het volgende aan:

Nieuwe Mamas cursus; zwanger van je eerste kind
Ervaren Mamas cursus; zwanger van je tweede of derde kind
Childbirth Class; individuele of groepscursus voor internationals
Not in shape cursus; sport en onstpanningslessen tijdens je zwangerschap
Back-in-shape cursus; sportlessen na je bevalling
Ouder-kind cursus; opvoedingsbijeenkomsten, kinderEHBO
Individuele coaching; o.a relatietherapie
Workshop Babymassage; voor ontspanning van je kind
Workshop babyfotografie; hoe maak je met je eigen camera mooie foto's
Ruimte is te huur voor: babyborrels, babyshowers

Website Route

childbirthclasses_for_expats

Childbirthclass Eindhoven

Welcome at Viamama!

We have noticed that there are many pregnant internationals in Eindhoven who have lots of questions about being pregnant en getting a baby in the Netherlands. Especially for them we made an english course organised by midwives and relaxation therapists who can prepare you and your partner for childbirth.

Viamama offers a complete prenatal course together with your partner at Viamama Birth Center in the citycentre of Eindhoven
This course gives you informative meetings to improve your confidence as well as preparing you for a positive birth experience.

Why choose this course:
- designed forr both mothers and fathers
- organised by midwives; professionals in pregnancy and childbirth
- takes place in a pleasant environment in the centre of Eindhoven
- almost all health insurers reimburse this course
- Baby massage lesson is given after your baby is born together with the other mamas

Almost all health insurers compensate this course because the midwives are all BIG-certified. 90% of pregnant women receive compensation/reimbursement for pregnancy guidance! If you are not sure if you are eligible for compensation, call your health insurance company and report that this course is about pregnancy guidance held by BIG registered midwives.

We hope to see you soon

Website Route

individuele_coaching

Coaching

Heb je last van angst of onzekerheid? Slechte bevallingservaring gehad in het verleden die je niet lijkt te kunnen vergeten? Door beter naar jezelf te leren luisteren, je autonomie en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen, kun je stevig in je schoenen komen te staan en kan de angst en onzekerheid verdwijnen.

Moeizame gesprekken binnen je relatie? Heb je het gevoel dat je alleen staat in je relatie, dat je niet gesteund wordt in de opvoeding van de kinderen, dat je niet wordt gewaardeerd? Telkens ruzie en spanningen? Is je partner verliefd geworden op een ander of is het jou overkomen? Of andere soorten relatieproblemen?


Viamama heeft verloskundigen in ons centrum die zich verder hebben gespecialiseerd op coaching. Doordat ze specialst zijn op zwangerschap, moederschap en weten welke inpact dat heeft binnen je relatie en gezin kunnen ze je individueel of samen met je partner proberen verder te helpen.

We zijn er graag voor je, eerste kennismakingsgesprek gratis om te voelen of we je verder kunnen helpen.


Kosten begeleiding:
Afhankelijk van de vraag. Mail naar info@viamama.nl voor verdere specificatie.

Website Route

nuttige_adresjes

Heppies

Een webshop waar het heerlijk is om rond te kijken, waar je Heppie van wordt en waar je een persoonlijk handgemaakt cadeautje kunt vinden. Hoe heerlijk is het om van je hobby je werk te kunnen maken en met veel liefde en plezier producten te ontwerpen en te ontwikkelen.

Op mijn website vind je vooral Hebbedingetjes, HeppieS, voor de kersverse baby’s. Daarnaast is er ook voor de wat oudere kinderen en voor de moeders wat leuks te vinden tussen mijn collectie. Mijn collectie wordt met veel aandacht samengesteld. Alle producten zijn handgemaakt en worden in kleine oplagen ontworpen waardoor ze uniek, origineel en bijzonder zijn.  Van stoere en fleurige prints, tot ruitjes en stipjes, alles is mogelijk bij HeppieS. Uniek aan mijn website is dat je naast de kant- en klare producten ook terecht kunt voor op maat gemaakte producten.
Omdat je bij een webshop de spullen niet echt kunt zien of voelen, probeer ik zoveel mogelijk over mijn artikelen te vertellen, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Bij mij kun je terecht  voor persoonlijk advies. Ik stel graag in samenspraak met de klant een uniek cadeau samen. Kwaliteit en service staan bij mij voorop. Iedere bestelling, klein of groot, wordt met veel zorg verwerkt, verpakt en verzonden.

Ik wens je veel plezier in de webshop van HeppieS,

Sabine Baijens

info@HeppieS.nl
 

Website Route

pretechoscopie

Echo Eindhoven

(Pret)echoscopie
 
Nieuw leven, een groot wonder!
 
Graag maak ik samen met jou en je partner een onvergetelijk aandenken door het maken van een 2/3/4D echo in jouw zwangerschap! Tevens kan ik met je kijken welke vorm van anticonceptie het beste bij je past. Voel je welkom en neem gerust contact op dan kijken we samen wat Echo Eindhoven voor jou kan betekenen.
 
Tot ziens op de praktijk! Leonie

Website Route

babyfotografie

Hamont fotografie

Een zwangerschap, een geboorte, een pasgeboren baby, dit zijn allemaal heel bijzondere momenten in het leven. En wat is er nou mooier dan deze momenten voor altijd vast te laten leggen! Ik ben Mariëlle van Hamont en fotografie is echt mijn passie.

Ik werk met natuurlijk licht en mijn stijl is te omschrijven als rustig, puur en eerlijk.

Dus wil je graag mooie foto’s van de zwangerschap, de bevalling of  jullie pas geboren wondertje? Neem dan gerust contact met mij op. Een kennismaking is altijd vrijblijvend.

Make a memory that remains!
 

Website Route

sport_en_ontspanning

Viamama work-outs

Fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap? Doe mee met de Viamama workouts!

Viamama geboortecentrum Eindhoven start per 19 maart 2018 met sporten tijdens en na je zwangerschap!

Iedere zwangere kan de workouts makkelijk meedoen, ongeacht wat je conditie is. Dus twijfel niet en kom lekker meetrainen!

De lessen zijn speciaal samengesteld voor zwangeren en ontwikkeld in samenwerking met verloskundigen. Door erkende trainers blijf je fit en houd je je spieren soepel waardoor je conditie op peil blijft en je sneller herstelt van je bevalling.

Kosten: €32,- per maand. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursus vanuit de aanvullende verzekering omdat we samenwerken met BIG-geregistreerde verloskundigen en erkende sporttrainers. Vraag je zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt (vergoeding vaak tot 200 euro)

Website Route

sport_en_ontspanning

Neeltje elizabeth - massage aan huis

Neeltje biedt massage aan huis voor vrouwen. Je kunt kiezen uit een klassieke herstelmassage, een zwangerschapsmassage voor moms-to-be of een mamamassage voor new moms. Ik kom met massagetafel, olie en handdoeken naar je toe, op een tijdstip dat jou uitkomt. Je hoeft de deur niet uit. Een moment van herstel en ontspanning in de comfortabele omgeving van je eigen huis.

Website Route

individuele_coaching

Praktijk Trusten

In mijn praktijk combineer ik tactiel stimulering, coaching en mijn ervaring als verloskundige om je in je kracht te zetten. Tactiel stimulering is een zachte aanraking om je oxytocinesysteem te optimaliseren. Dit zorgt voor rust en vertrouwen. Ook speelt oxytocine een belangrijke rol bij de bevalling, borstvoeding en hechting met je kind. Dus het biedt veel voordelen om een goed werkend oxytocinesysteem te hebben.

Website Route

sport_en_ontspanning

Mom in balance

Mom in balance verzorgt outdoortrainingen in diverse parken in Eindhoven. Wij trainen in het stadswandelpark, Park Meerland en Henri Duantpark. De trainingen die wij verzorgen zijn voor zwangeren vanaf 12 weken tot aan de bevaldatum en ( nieuwe) moeders die na de bevalling weer back in shape willen raken of gedurende de eerste jaren van het moederschap fit en energiek willen blijven. 

Website Route

individuele_coaching

Coaching

Lonneke van Houten is verloskundige, coach, counselor en bevallingstrauma-verwerkingsspecialist met EMDR en visualisatie specialisatie.

Haar coaching reikt verder tot onder andere relatie-coaching, kinder-coaching en ze begeleidt mensen op verwijzing van werkgever en bedrijfsarts bij levensvragen, overbelasting, burn-out dreiging.

Daarnaast geeft ze les in verloskunde en kraamverzorging aan het ROC in Utrecht en geeft groepsvoorlichting aan zwangeren en moeders met hun partners.

Ook is Lonneke werkzaam binnen het team van therapeuten aan het instituut voor spirituele psychologie te Amsterdam.

Door de jarenlange ervaring met intensief werk binnen de psychotherapie op dieper nivo, onderscheidt haar coaching zich en kan, waar nodig, verder gaan dan de gemiddelde coaching.

Website Route

individuele_coaching

Coaching

Ik ben Dominique Cordier, trainer-coach bij GITP. Coaching hoort voor mij bij het leven. Stilstaan bij je eigen pad en de keuzes die je maakt zijn voor mij de groundrules of life. En hoe fijn is het dan dat er een mogelijkheid is om samen met een neutrale gesprekspartner je gedachtes uiteen te zetten?

Naast mijn werk als trainer-coach ben ik getrouwd en moeder van twee hele lieve zoontjes. Ik schrijf graag om mijn hart te luchten, maar ook om levenservaringen vast te leggen in woorden. Voor mij zijn teksten net als foto’s. Momentopnames die tot je spreken. Ik yoga graag en zwem regelmatig. Lopen in de bossen en een fijn sociaal leven zijn voor mij de perfecte levensingrediënten.

Daarbij is voor mij een coachgesprek met jou als meditatie. Ik ben echt samen met jou in jouw wereld. Niks mooiers dan de mens iedere keer opnieuw te ontdekken.

Website Route

individuele_coaching

Therese van den Oever, Verloskundige, Coach Trescoaching

Wanneer je door zwangerschap, bevalling of het moederschap uit balans bent geraakt kan coaching een manier zijn om je te helpen je evenwicht weer terug te vinden.

Ik ben Thérèse van den Oever, ik ben coach en klinisch verloskundige. Naast de medische begeleiding is er voor zwangeren en nieuwe ouders soms meer aandacht om nodig om in te gaan op wat hen bezig houdt. Dat kan zijn; angsten en onzekerheden, de bevallingservaring, de voorbereiding op het ouderschap, de veranderende relatie, het worstelen met het (werkend) moederschap etc.

Voor mij is het coachen van mensen iets dat vanzelf voortkomt uit het vak als verloskundige. Coaching is iets positiefs is en het is laagdrempelig. Als coach kan ik je een steun in de rug bieden en als het ware ‘een stukje met je meelopen’. Het uitgangspunt is steeds ‘wat heb je nu nodig om verder te kunnen groeien?’

Ik bied ook engelstalige coaching aan en coach jonge ouders met relatieproblemen.

Mijn werkgebied is omgeving Eindhoven en in Midden-Limburg.

Website Route

sport_en_ontspanning

Care4moving

Met Care4moving richt ik me, naast het persoonlijk begeleiden van mensen die in beweging willen komen, vooral ook op voorlichting. Want ik vind het belangrijk om mensen uit te leggen waarom het nou zo goed en fijn is om te bewegen. Wat het oplevert en wat het voor je kan doen. Maar ook dat je echt geen marathon hoeft te gaan lopen en dat er voor iedereen een manier te vinden is waarop het sporten leuk of in ieder geval niet stomvervelend is.

Met sportieve groet,

Bianca Meijne

Website Route

In samenwerking met

  Ook een vermelding op onze website?